I for one welcome our new Google Overlords

Efter lang tids undskyldninger har jeg omsider fået xen.dks mail smidt over på Google Apps. Den gamle server hang lidt i det, og dens spam filtre kan ikke rigtig klare presset mere. Godtnok har jeg som administrator på maskinen alle muligheder åbne for at gøre noget ved det, men livet er for kort til spam bekæmpelse når man ikke bliver betalt for det.

Min Android telefon var heller ikke en uvæsentlig faktor, GMail applikationen fungerer bare bedre on-the-road end en mobil IMAP klient. Og mine mail organisatoriske evner lægger sig noget mere op af GMails labels end traditionelle foldere.

Og de færreste webmails kan sammenligne sig med GMail.

Thunderbird har naturligvis ikke noget imod GMails IMAP interface, og med Google Calendar Provider til Lightning har jeg nået den mangeårige drøm om at have en kalender både på telefonen og desktoppen. Det har været en hård kamp når man ikke vil drikke Windows/Outlook eller Apple CoolAid'en.

Helt uden småsten i maskineriet er det ikke helt. Tasks er stadig noget som Ligthing nægter at synkronisere med nogensomhelst (så bruger jeg bare Astrid på mobilen), og hvis jeg vil uploade billeder fra mobilen til Picasaweb, så nægter den at bruge min Google Apps bundne adresse, men insisterer på at jeg logger ind med en der ender på gmail.com (but why?).

Så efterhånden er jeg godt i seng med Google. Men det er nu også meget hyggeligt.

Blog tags: